Nureddin Gül "220 değil 2 kişi dahi istifa etmedi"

Nureddin Gül sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada;

"Yeniden Refah Partimiz hakkında olumsuz bir haber bulma umuduyla pusuda bekleyen sözde bazı basın kuruluşlarını üzecek bir haberim var. Sivas’ta 220 değil 2 kişi dahi istifa etmedi. İstifa ettik diye açıklama yapan kişide Merkez İlçe Başkanımız değil. Hadi bunu da yayınlasanıza" ifadelerini kullandı.

 

Nureddin Gül açıklamasının devamında;

 

"Geçtiğimiz günlerde Sivas’ta kendisini Yeniden Refah Partisi Merkez İlçe Başkanı olarak tanıtan ve kendisiyle birlikte 220 üyenin istifa ettiğini beyan eden Bekir Bozkaya’nın açıklaması bir kısım basın yayın organlarında haber konusu olmuştur. 

Bahse konu olan kişi seçim döneminde partimizde meclis üyesi adayı olmuş ve seçim sonrasında da kendisine hiçbir görev verilmemiştir. Sivas Merkez İlçe Başkanı olarak kendi sistemimizde ve ilgili resmi kurumların sisteminde ilgili kişi ilçe başkanı olarak görünmemektedir. 

Ayrıca kendisiyle birlikte 220 kişinin partimizden istifa ettiği haberi de gerçek olmadığı gibi en önemlisi de bu açıklamayı yapan kişinin kendisi dahi hala daha partimizin üyeliğinden istifa etmemiştir.

Yine bununla birlikte Sivas teşkilatımız seçim sonrasında en çok üye artışı sağlayan dördüncü ilimiz olmuştur. Haberin yayınlandığı günün öncesi ve sonrasında Sivas’ta toplam 9 istifa olmuş ve bu istifalar ise bahse konu kişi veya kişiler değil, 3 tanesi ölüm, 3 tanesi memuriyete geçiş, 3 tanede normal istifa olarak kayda geçmiştir. 

Yüzde 7 oy alarak Türkiye’nin üçüncü büyük partisi olan Yeniden Refah Partimizin her nedense yaptığı muhalefet, meclis çalışmaları ve diğer siyasi faaliyetleri haber konusu olmayıp ta gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan bir açıklamayı önemli ve doğru bir habermiş gibi servis edilmesi oldukça manidardır. 

Yeniden Refah Partimizin iktidar yürüyüşünü engellemeye ve algı haberleriyle zihinleri bulandırmaya çalışanlara, partide umdukları makamları elde edemeyenlerin bu karalamalarına karşılık teşkilatlarımız daha bilinçli ve gayretli çalışmalar yaparak partimizin yükselişini sürdürmeye devam edecektir. Ayrıca İlgili kişi hakkında partimizin disiplin kurulu üyelikten ihraç istemiyle işlem başlatmıştır" ifadelerini kullandı.