Bugün okullar yaz tatiline giriyor

Eğitim 14.06.2024 - 12:32, Güncelleme: 14.06.2024 - 16:19 1090+ kez okundu.
 

Bugün okullar yaz tatiline giriyor

2023-2024 eğitim öğretim yılı bugün sona eriyor, 20 milyondan fazla öğrenci için yaz tatili bugün başlıyor.

2023-2024 eğitim öğretim yılı bugün sona eriyor ve 20 milyondan fazla öğrenci için yaz tatili başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz tatilinin gelmesiyle birlikte 1 Temmuz’dan itibaren ücretsiz yaz okulları açacak. 2. sınıftan itibaren tüm kademelerdeki öğrenciler spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim alanlarında yaz okuluna katılabilecek. Sınava hazırlanan öğrenciler için ise destekleme kursları açık olacak.   Karnelerde yeni tasarım Son ders zili bugün çalacak ve öğrenciler karnelerini alarak yaz tatiline girecek. MEB, ortaokul öğrencileri için karnelerde yeni bir tasarım yaptı. Bu karnelerde ders notlarının yanı sıra sosyal etkinliklere katılım durumları da yer alacak.           Sınıf geçmek zorlaştırıldı Bu yıl, ders ortalaması 50 olan ve en fazla 3 dersten başarısız olan öğrenciler, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek. 9. sınıflarda 4 veya daha fazla zayıfı olan öğrenciler ise sınıf tekrarı yapacak. Ayrıca, sınıf geçmede Türkçe baraj puanı 70’e çıkarıldı.   Ücretsiz yaz okulları, 1 Temmuz’dan itibaren ilkokul 2. sınıftan itibaren tüm kademelerde açılacak. Öğrenciler, spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim dallarında ücretsiz yaz okullarına katılabilecek. Kurslar, saat 13.30’dan sonra ve haftada 5 gün planlanacak. Bir dersten günlük 2 saatten fazla planlama yapılamayacak. Kurslar, 4 haftadan az ve 8 haftadan fazla olmayacak şekilde ayarlanacak ve 29 Ağustos’ta sona erecek.   8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için destekleme ve yetiştirme kursları açık olacak. Bu ücretsiz kurslar, il ve ilçe merkez komisyonları tarafından belirlenen merkezlerde açılacak. Mezunlar için ise kurslar halk eğitimi merkezlerinde verilecek. 2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül’de başlayacak.
2023-2024 eğitim öğretim yılı bugün sona eriyor, 20 milyondan fazla öğrenci için yaz tatili bugün başlıyor.

2023-2024 eğitim öğretim yılı bugün sona eriyor ve 20 milyondan fazla öğrenci için yaz tatili başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz tatilinin gelmesiyle birlikte 1 Temmuz’dan itibaren ücretsiz yaz okulları açacak. 2. sınıftan itibaren tüm kademelerdeki öğrenciler spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim alanlarında yaz okuluna katılabilecek. Sınava hazırlanan öğrenciler için ise destekleme kursları açık olacak.

 

Karnelerde yeni tasarım

Son ders zili bugün çalacak ve öğrenciler karnelerini alarak yaz tatiline girecek. MEB, ortaokul öğrencileri için karnelerde yeni bir tasarım yaptı. Bu karnelerde ders notlarının yanı sıra sosyal etkinliklere katılım durumları da yer alacak.

 

 

 

 

 

Sınıf geçmek zorlaştırıldı

Bu yıl, ders ortalaması 50 olan ve en fazla 3 dersten başarısız olan öğrenciler, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek. 9. sınıflarda 4 veya daha fazla zayıfı olan öğrenciler ise sınıf tekrarı yapacak. Ayrıca, sınıf geçmede Türkçe baraj puanı 70’e çıkarıldı.

 

Ücretsiz yaz okulları, 1 Temmuz’dan itibaren ilkokul 2. sınıftan itibaren tüm kademelerde açılacak. Öğrenciler, spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim dallarında ücretsiz yaz okullarına katılabilecek. Kurslar, saat 13.30’dan sonra ve haftada 5 gün planlanacak. Bir dersten günlük 2 saatten fazla planlama yapılamayacak. Kurslar, 4 haftadan az ve 8 haftadan fazla olmayacak şekilde ayarlanacak ve 29 Ağustos’ta sona erecek.

 

8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için destekleme ve yetiştirme kursları açık olacak. Bu ücretsiz kurslar, il ve ilçe merkez komisyonları tarafından belirlenen merkezlerde açılacak. Mezunlar için ise kurslar halk eğitimi merkezlerinde verilecek. 2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül’de başlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yirmidortsaathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi