Cennetten Bir Köşe; Uzunkız Yaylası

Turizm 24.05.2024 - 18:31, Güncelleme: 24.05.2024 - 18:58 1363+ kez okundu.
 

Cennetten Bir Köşe; Uzunkız Yaylası

Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için Uzunkız Yaylası ziyaretçilerini bekliyor.

Sahil şehri Samsun'un Yakakent ilçesinde bulunan ve yayla turizminin gözde yerleri arasında yer alan Uzunkız Yaylası, doğayla baş başa vakit geçirmek isteyen ziyaretçilerini, yoğun çam ormanlarının süslediği muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerini beklemektedir.     Uzunkız Yaylası, doğal güzellikleri ve çam ormanlarıyla doğaseverleri bekliyor. İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta, çam ormanları arasında bulunan 1300 rakımlı Uzunkız Yaylası, ziyaretçilerine doğada yürüyüş yapma imkanı sunuyor. Sıcak havadan kaçmak isteyenler, kamp ve çadır tatilini sevenler için uygun alternatif oluşturan Uzunkız Yaylası, kalabalıktan uzaklaşıp doğayla baş başa kalmak isteyenlerin uğrak yeri oluyor.     Yakakent, denizin hemen bitiminde uzunan dağlarıyla Yayla turizmi için çok elverişli bir konumdadır. Yakakent'in içinden geçilerek gidilen Uzunkız Yaylasının yolu üzerinde ahşap evler ve depolar görülmeye değer bir manzara oluşturmaktadır.Mesire yeri de bulunan Uzunkız Yaylası kalabalıktan uzaklaşmak isteyenler için ideal bir seçenektir.        İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta, çam ormanları arasında bulunan 1300 rakımlı Uzunkız Yaylası, ziyaretçilerine doğada yürüyüş yapma imkanı sunuyor.   Nasıl Gidilir?   Samsun'a uçakla gelenler için, Samsun Havalimanı'ından Bafra'ya havayolu servis taşımacılığı ile gidildikten sonra. Bafra'da Yakakent dolmuşları ile aktarma yapılır.    Kendi aracı ile gelenler için, Ankara yönünden gelenler Samsun şehir merkezine girmeden Bafra yönüne doğru dönemleri gerekir.    Trabzon yönünden gelenler ise, sahil yolunun devam ederek Yakakent ilçesine ulaşabilirler.            
Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için Uzunkız Yaylası ziyaretçilerini bekliyor.
Sahil şehri Samsun'un Yakakent ilçesinde bulunan ve yayla turizminin gözde yerleri arasında yer alan Uzunkız Yaylası, doğayla baş başa vakit geçirmek isteyen ziyaretçilerini, yoğun çam ormanlarının süslediği muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerini beklemektedir.
 
Resim

 

Uzunkız Yaylası, doğal güzellikleri ve çam ormanlarıyla doğaseverleri bekliyor. İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta, çam ormanları arasında bulunan 1300 rakımlı Uzunkız Yaylası, ziyaretçilerine doğada yürüyüş yapma imkanı sunuyor. Sıcak havadan kaçmak isteyenler, kamp ve çadır tatilini sevenler için uygun alternatif oluşturan Uzunkız Yaylası, kalabalıktan uzaklaşıp doğayla baş başa kalmak isteyenlerin uğrak yeri oluyor.
 
Resim
 
Yakakent, denizin hemen bitiminde uzunan dağlarıyla Yayla turizmi için çok elverişli bir konumdadır. Yakakent'in içinden geçilerek gidilen Uzunkız Yaylasının yolu üzerinde ahşap evler ve depolar görülmeye değer bir manzara oluşturmaktadır.Mesire yeri de bulunan Uzunkız Yaylası kalabalıktan uzaklaşmak isteyenler için ideal bir seçenektir.
 
  Resim
 
İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta, çam ormanları arasında bulunan 1300 rakımlı Uzunkız Yaylası, ziyaretçilerine doğada yürüyüş yapma imkanı sunuyor.
 
Nasıl Gidilir?
 
Samsun'a uçakla gelenler için, Samsun Havalimanı'ından Bafra'ya havayolu servis taşımacılığı ile gidildikten sonra. Bafra'da Yakakent dolmuşları ile aktarma yapılır. 
 
Kendi aracı ile gelenler için, Ankara yönünden gelenler Samsun şehir merkezine girmeden Bafra yönüne doğru dönemleri gerekir. 
 
Trabzon yönünden gelenler ise, sahil yolunun devam ederek Yakakent ilçesine ulaşabilirler.
 
 
 
 

 
 

Samsun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yirmidortsaathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi