Çukurova’da sıcaklar zirvede; sebze ve meyveler yandı

Ekonomi ((BHA)) - Birlik Haber Ajansı | 08.06.2024 - 23:15, Güncelleme: 08.06.2024 - 23:15 1011+ kez okundu.
 

Çukurova’da sıcaklar zirvede; sebze ve meyveler yandı

Adana Çukurova'da aşırı sıcaklar sebebiyle sebze ve meyveler tarlada çürümeye başladı.

Adana Çukurova’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar çiftçiyi vurdu. Sebze ve meyveler, ağaç ve tarlalarda çürümeye başladı.   Çiftçiler ürünlerini kurtarmaya çalıştı Türkiye’nin en verimli tarım bölgelerinden biri olan Çukurova, iklim değişikliğinin yıkıcı etkileriyle karşı karşıya. Bölgede 2 Haziran’da başlayan aşırı sıcaklar 5 – 6 Haziran’da en yüksek seviyeye ulaştı, sebze ve meyvelerin tamamına yakını büyük zarar gördü. Narenciyenin bir bölümü ve karpuz, kavun, domates, biber gibi ürünlerin neredeyse tamamının üst bölümleri yandı. Bazı çiftçiler hiç tarlaya giremezken bazı çiftçiler tarlaya girip kurtarabildiği kadar ürünlerini toplamaya çalıştı.   Tarım arazilerinde ciddi hasar oluşurken, çiftçiler, ürünlerinin yanması sonucu ciddi ekonomik kayıplar yaşadı. Adana’nın afet bölgesi olmasını talep ettiler Çukurova’daki çiftçiler, bu zorlu süreçte destek beklediklerini ifade ettiler. Adanalı çiftçiler borçlarının ertelenmesini değil Adana’nın afet bölgesi olarak ilan edilmesini bekliyor. 2023 yılını zor geçiren çiftçiler 2024’te de gelen bu sıcaklık felaketiyle umudunu kaybetti. Sektör temsilcileri, tarımın geleceği ve gıda güvenliğinin tehlikede olduğu, acil eylem planı oluşturulması gerektiği görüşünde.
Adana Çukurova'da aşırı sıcaklar sebebiyle sebze ve meyveler tarlada çürümeye başladı.

Adana Çukurova’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar çiftçiyi vurdu. Sebze ve meyveler, ağaç ve tarlalarda çürümeye başladı.

 

Çiftçiler ürünlerini kurtarmaya çalıştı

Türkiye’nin en verimli tarım bölgelerinden biri olan Çukurova, iklim değişikliğinin yıkıcı etkileriyle karşı karşıya. Bölgede 2 Haziran’da başlayan aşırı sıcaklar 5 – 6 Haziran’da en yüksek seviyeye ulaştı, sebze ve meyvelerin tamamına yakını büyük zarar gördü. Narenciyenin bir bölümü ve karpuz, kavun, domates, biber gibi ürünlerin neredeyse tamamının üst bölümleri yandı. Bazı çiftçiler hiç tarlaya giremezken bazı çiftçiler tarlaya girip kurtarabildiği kadar ürünlerini toplamaya çalıştı.

 

Tarım arazilerinde ciddi hasar oluşurken, çiftçiler, ürünlerinin yanması sonucu ciddi ekonomik kayıplar yaşadı.

Adana’nın afet bölgesi olmasını talep ettiler

Çukurova’daki çiftçiler, bu zorlu süreçte destek beklediklerini ifade ettiler. Adanalı çiftçiler borçlarının ertelenmesini değil Adana’nın afet bölgesi olarak ilan edilmesini bekliyor. 2023 yılını zor geçiren çiftçiler 2024’te de gelen bu sıcaklık felaketiyle umudunu kaybetti. Sektör temsilcileri, tarımın geleceği ve gıda güvenliğinin tehlikede olduğu, acil eylem planı oluşturulması gerektiği görüşünde.

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yirmidortsaathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi