Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten enflasyon açıklaması

Ekonomi 13.09.2024 - 17:45, Güncelleme: 13.09.2024 - 17:45 174 kez okundu.
 

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten enflasyon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın Eylül ayı piyasa katılımcıları anketini değerlendirerek, enflasyon ve döviz kuru beklentilerindeki iyileşmelere dikkat çekti.

Bakan Şimşek, enflasyon tahminlerinin yüzde 43,14’e gerilediğini ve dolar/TL beklentisinin 37,16’ya düştüğünü belirtti. Bu gelişmeleri olumlu bir işaret olarak değerlendiren Şimşek, fiyat istikrarını sağlamak ve enflasyondaki yapısal katılıkları gidermek için sürdürülen politikaların vatandaşların alım gücünü kalıcı olarak artırmayı hedeflediğini söyledi. Şimşek’in açıklamaları şöyle: “Enflasyon beklentilerindeki iyileşme program hedeflerimizi destekliyor.” “Dezenflasyondaki belirginleşmeyle yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43,1’e geriledi.” “12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentileri sırasıyla yüzde 27,5 ve yüzde 18,4 oldu.” “Son 3 ayda yıllık enflasyon 23,5 puan gerileyerek Eylül ayında %50’nin altına inmesi bekleniyor.” Bakan Şimşek, 2024 yılı bütçe açığının milli gelire oranının yüzde 4,9 olarak öngörüldüğünü ve bu oranı gelecek yıl yüzde 3,1’e düşürmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu mali disiplinin dezenflasyona güçlü destek sağlayacağını da söyledi. Bakan, “Fiyat istikrarını sağlamak için politikalarımızı eşgüdüm içerisinde sürdüreceğiz ve enflasyondaki yapısal katılıkları gidererek vatandaşlarımızın alım gücünü kalıcı olarak artıracağız.” ifadelerinde bulundu.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın Eylül ayı piyasa katılımcıları anketini değerlendirerek, enflasyon ve döviz kuru beklentilerindeki iyileşmelere dikkat çekti.

Bakan Şimşek, enflasyon tahminlerinin yüzde 43,14’e gerilediğini ve dolar/TL beklentisinin 37,16’ya düştüğünü belirtti. Bu gelişmeleri olumlu bir işaret olarak değerlendiren Şimşek, fiyat istikrarını sağlamak ve enflasyondaki yapısal katılıkları gidermek için sürdürülen politikaların vatandaşların alım gücünü kalıcı olarak artırmayı hedeflediğini söyledi.

Şimşek’in açıklamaları şöyle:

  • Enflasyon beklentilerindeki iyileşme program hedeflerimizi destekliyor.”
  • “Dezenflasyondaki belirginleşmeyle yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43,1’e geriledi.”
  • “12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentileri sırasıyla yüzde 27,5 ve yüzde 18,4 oldu.”
  • “Son 3 ayda yıllık enflasyon 23,5 puan gerileyerek Eylül ayında %50’nin altına inmesi bekleniyor.”

Bakan Şimşek, 2024 yılı bütçe açığının milli gelire oranının yüzde 4,9 olarak öngörüldüğünü ve bu oranı gelecek yıl yüzde 3,1’e düşürmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu mali disiplinin dezenflasyona güçlü destek sağlayacağını da söyledi. Bakan, “Fiyat istikrarını sağlamak için politikalarımızı eşgüdüm içerisinde sürdüreceğiz ve enflasyondaki yapısal katılıkları gidererek vatandaşlarımızın alım gücünü kalıcı olarak artıracağız.” ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yirmidortsaathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi