ÖSYM'nin Hata Yapması Sonucu Birçok Aday Mağdur Oldu

Eğitim 08.06.2024 - 23:24, Güncelleme: 08.06.2024 - 23:26 2279+ kez okundu.
 

ÖSYM'nin Hata Yapması Sonucu Birçok Aday Mağdur Oldu

İptal edilen soru sınava giren herkesi mağdur etti öğrenci , Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) çözüm üretmesi bekleniyor

Ögrenci , Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yaptığı işgüvenliği  sınavında yaşanan hata, birçok adayın mağduriyetine neden oldu. İlk açıklanan sonuçlarda 35 doğru yapan bir aday, ÖSYM'nin hatalı soru nedeniyle yaptığı düzenlemenin ardından 34 doğruya düştü ve bu nedenle sınavda başarısız sayıldı. Bu durum, sadece tek bir adayın değil, pek çok kişinin mağduriyet yaşamasına yol açtı. ÖSYM'nin yaptığı hata yüzünden birçok adayın emekleri boşa gitmiş, sınav başarıları olumsuz etkilenmiştir. ÖSYM'nin yaptığı bu hatanın düzeltilmesi ve mağdur olan adayların haklarının korunması için acil adımlar atılması gerektiği vurgulanıyor. Kamuoyunun bu tür hataların tekrar edilmemesi adına yetkililere çağrıda bulunarak, sınav sürecinin daha dikkatli ve özenli bir şekilde yürütülmesini talep ediyoruz. Kaynak: HaberEge
İptal edilen soru sınava giren herkesi mağdur etti öğrenci , Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) çözüm üretmesi bekleniyor

Ögrenci , Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yaptığı işgüvenliği  sınavında yaşanan hata, birçok adayın mağduriyetine neden oldu. İlk açıklanan sonuçlarda 35 doğru yapan bir aday, ÖSYM'nin hatalı soru nedeniyle yaptığı düzenlemenin ardından 34 doğruya düştü ve bu nedenle sınavda başarısız sayıldı.

Bu durum, sadece tek bir adayın değil, pek çok kişinin mağduriyet yaşamasına yol açtı. ÖSYM'nin yaptığı hata yüzünden birçok adayın emekleri boşa gitmiş, sınav başarıları olumsuz etkilenmiştir.

ÖSYM'nin yaptığı bu hatanın düzeltilmesi ve mağdur olan adayların haklarının korunması için acil adımlar atılması gerektiği vurgulanıyor. Kamuoyunun bu tür hataların tekrar edilmemesi adına yetkililere çağrıda bulunarak, sınav sürecinin daha dikkatli ve özenli bir şekilde yürütülmesini talep ediyoruz.

Kaynak: HaberEge

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yirmidortsaathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi