Şanlıurfa’da 4 aylık bebek için hayati operasyon

Yaşam 29.01.2024 - 10:31, Güncelleme: 29.01.2024 - 10:31 2293+ kez okundu.
 

Şanlıurfa’da 4 aylık bebek için hayati operasyon

Harran Üniversitesi Hastanesi, Şanlıurfa'da yaşayan Taş ailesinin 4 aylık bebeği Hedibe Taş'ın kalbindeki delik ve açık olan damar sorununa başarılı bir operasyon gerçekleştirerek küçük çocuğu sağlığına kavuşturdu. Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği tarafından gerçekleştirilen operasyon, bölgedeki ileri tedavi yöntemlerinin bir örneği oldu.

Sabri Kaya/SAH-Şanlıurfa Şanlıurfa’da yaşayan Taş ailesinin 4 aylık bebeği Hedibe Taş, doğum sonrası kalp ve akciğer rahatsızlığı geçirmeye başladı. Ailenin endişesi üzerine Harran Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi kliniğine başvuruldu. Yapılan kontroller sonucunda, 4 aylık Hedibe’nin kalbinde 2 delik ve doğumdan sonra kapanması gereken damarın açık olduğu teşhisi konuldu. Harran Üniversitesi Hastanesi’nin Kalp Damar Cerrahisi Alanındaki Başarıları Harran Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Bilim Dalı Prof. Dr. Abdussemet Hazar öncülüğündeki ekip, başarılı bir operasyon gerçekleştirerek bebeğin sağlığını yeniden kazandırdı. Aort ile akciğer atardamarı arasındaki açık olan damar başarılı bir şekilde kapatıldı ve bebek 5. gününde taburcu edildi. Aile Harran Üniversitesi Hastanesi’ne Başvuruyor Prof. Dr. Abdussemet Hazar, yaptığı açıklamada, “4 aylık Hedibe bebek rahatsızlığı sebebiyle ailesi tarafından hastanemize başvurdu. Burada yaptığımız kontroller sonrası bebeğimizin kalbinin delik olduğunu ve aort ile akciğer atardamar arasında bulunan damarın açık olduğunu gördük. Yaptığımız ameliyatla birlikte açık olan damarı kapatarak hastamızı 5. gününde taburcu ettik” dedi. Prof. Dr. Hazar, kalp hastalıklarının sadece yetişkinlerde değil, aynı zamanda bebekler ve çocuklarda da görülebileceğine dikkat çekti. Ayrıca, Harran Üniversitesi Hastanesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Akkafa, Başhekim Doç. Dr. İdris Kırhan ve Kalp Damar Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Salih Aydın’a başarılı operasyonların gerçekleştirilebilmesindeki katkıları için teşekkür etti.
Harran Üniversitesi Hastanesi, Şanlıurfa'da yaşayan Taş ailesinin 4 aylık bebeği Hedibe Taş'ın kalbindeki delik ve açık olan damar sorununa başarılı bir operasyon gerçekleştirerek küçük çocuğu sağlığına kavuşturdu. Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği tarafından gerçekleştirilen operasyon, bölgedeki ileri tedavi yöntemlerinin bir örneği oldu.

Sabri Kaya/SAH-Şanlıurfa

Şanlıurfa’da yaşayan Taş ailesinin 4 aylık bebeği Hedibe Taş, doğum sonrası kalp ve akciğer rahatsızlığı geçirmeye başladı. Ailenin endişesi üzerine Harran Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi kliniğine başvuruldu. Yapılan kontroller sonucunda, 4 aylık Hedibe’nin kalbinde 2 delik ve doğumdan sonra kapanması gereken damarın açık olduğu teşhisi konuldu.

Harran Üniversitesi Hastanesi’nin Kalp Damar Cerrahisi Alanındaki Başarıları

Harran Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Bilim Dalı Prof. Dr. Abdussemet Hazar öncülüğündeki ekip, başarılı bir operasyon gerçekleştirerek bebeğin sağlığını yeniden kazandırdı. Aort ile akciğer atardamarı arasındaki açık olan damar başarılı bir şekilde kapatıldı ve bebek 5. gününde taburcu edildi.

Aile Harran Üniversitesi Hastanesi’ne Başvuruyor

Prof. Dr. Abdussemet Hazar, yaptığı açıklamada, “4 aylık Hedibe bebek rahatsızlığı sebebiyle ailesi tarafından hastanemize başvurdu. Burada yaptığımız kontroller sonrası bebeğimizin kalbinin delik olduğunu ve aort ile akciğer atardamar arasında bulunan damarın açık olduğunu gördük. Yaptığımız ameliyatla birlikte açık olan damarı kapatarak hastamızı 5. gününde taburcu ettik” dedi.

Prof. Dr. Hazar, kalp hastalıklarının sadece yetişkinlerde değil, aynı zamanda bebekler ve çocuklarda da görülebileceğine dikkat çekti. Ayrıca, Harran Üniversitesi Hastanesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Akkafa, Başhekim Doç. Dr. İdris Kırhan ve Kalp Damar Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Salih Aydın’a başarılı operasyonların gerçekleştirilebilmesindeki katkıları için teşekkür etti.

Şanlıurfa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yirmidortsaathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi