Türkiye’nin temmuz ayında ihracatını zirveye taşıdığı ülke: Birleşik Krallık

Ekonomi ((BHA)) - Birlik Haber Ajansı | 10.08.2024 - 12:25, Güncelleme: 10.08.2024 - 12:25 776+ kez okundu.
 

Türkiye’nin temmuz ayında ihracatını zirveye taşıdığı ülke: Birleşik Krallık

Türkiye'nin en büyük ihracat artışı Birleşik Krallık'a yapıldı...

2024 yılının Temmuz ayında Türkiye’nin değer bazında ihracatını en çok artırdığı ülke Birleşik Krallık oldu. Bu ülkeye yapılan dış satım, 1,2 milyar doları geçti. Küresel ekonomik zorluklara rağmen, Türk ürünlerine olan talep artıyor. Türkiye’nin Birleşik Krallık’a İhracatı 348,3 Milyon Dolar Arttı Türkiye’nin Birleşik Krallık’a yaptığı ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre 348,3 milyon dolar artış gösterdi. Birleşik Krallık’ı, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD, Mısır ve Irak izledi. Temmuz Ayında En Fazla İhracat İstanbul’dan Gerçekleşti Birleşik Krallık’a yapılan en yüksek ihracat İstanbul’dan geldi. İstanbul’u, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve İzmir takip etti. Otomotiv sektörü, Birleşik Krallık’a en fazla ihracat yapan sektör oldu.
Türkiye'nin en büyük ihracat artışı Birleşik Krallık'a yapıldı...

2024 yılının Temmuz ayında Türkiye’nin değer bazında ihracatını en çok artırdığı ülke Birleşik Krallık oldu. Bu ülkeye yapılan dış satım, 1,2 milyar doları geçti. Küresel ekonomik zorluklara rağmen, Türk ürünlerine olan talep artıyor.

Türkiye’nin Birleşik Krallık’a İhracatı 348,3 Milyon Dolar Arttı

Türkiye’nin Birleşik Krallık’a yaptığı ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre 348,3 milyon dolar artış gösterdi. Birleşik Krallık’ı, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD, Mısır ve Irak izledi.

Temmuz Ayında En Fazla İhracat İstanbul’dan Gerçekleşti

Birleşik Krallık’a yapılan en yüksek ihracat İstanbul’dan geldi. İstanbul’u, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve İzmir takip etti. Otomotiv sektörü, Birleşik Krallık’a en fazla ihracat yapan sektör oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yirmidortsaathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi