YATAK SANAYİSİ İSTANBUL’DA BULUŞUYOR: IBIA EXPO 2024

Ekonomi 02.09.2024 - 14:39, Güncelleme: 02.09.2024 - 14:39 378 kez okundu.
 

YATAK SANAYİSİ İSTANBUL’DA BULUŞUYOR: IBIA EXPO 2024

Uluslararası Yatak Endüstrisi Derneği (IBIA) ve Birleşik Fuar Yapım A.Ş (BİFAŞ) tarafından düzenlenen IBIA Expo – Yatak Yan Sanayi ve Teknolojileri Fuarı, 25-28 Eylül 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak. Fuar, 300’ün üzerinde firma ve üreticinin katılımıyla yatak sektörü profesyonellerini bir araya getirecek.

Türkiye’nin yatak kompanentleri ve teknolojileri konusunda tek fuarı olan IBIA Expo, sektördeki en son teknolojiler ve inovatif ürünlerin sergilendiği önemli bir ihracat platformu olarak öne çıkıyor. Fuarda yatak yüzü kumaşı, kulp, hareketli mekanizma, nonwoven kumaş, elyaf, yatak tutkalı, paket yay, sünger, ambalaj ürünleri, yatak fermuarı, yatak kılıfı gibi birçok ürün ve teknoloji sergilenecek. Fuar, 91 ülkeden yaklaşık 23.000 yerli ve yabancı alıcıyı, özel ticari heyetleri ve önde gelen üretici markaları bir araya getirecek. Katılımcılar, B2B toplantıları ile iş ağı oluşturarak uluslararası ticaret fırsatlarından yararlanma imkanı bulacak.   IBIA Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Güler, IBIA Expo’nun sektörün lider firmalarını ve temsilcilerini buluşturan tek uluslararası organizasyon olduğunu belirterek, “2022’de başladığımız fuar, ulusal ve uluslararası alanda büyük ilgi gördü. 2023’te 20 bin metrekarelik alanda 300’ün üzerinde firmanın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz fuarımızda 35 binin üzerinde ziyaretçi ağırladık. 2024 hedefimiz, ihracatımızı 3 milyar dolara çıkarmak ve global pazarlarda yerimizi güçlendirmek. IBIA Expo, yerli üreticiler için istikrarlı iş ortaklıkları kurma fırsatı sunuyor” dedi.   BİFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Vural ise, fuarın Avrasya’nın en büyük sektör fuarı olacağını ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından uluslararası fuar olarak akredite edildiğini belirtti. Vural, “Bu akreditasyon, yabancı katılımcı ve ziyaretçilerin fuara katılımını artıracak ve sektörümüzü uluslararası arenada daha da güçlendirecektir. Ayrıca, Ticaret Bakanlığı’nın himayesinde gerçekleştirilecek sektörel alım heyeti programı ile fuarın bölgenin en büyük fuarı olmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu. IBIA Derneği Hakkında 2020 yılında kurulan Uluslararası Yatak Yan Sanayi ve Teknolojileri Derneği (IBIA), dünya genelinde 40 milyar dolarlık bir hacme sahip olan yatak üretim sektörünün Türkiye’de gelişmesini ve uluslararası alanda tanınmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütüyor. IBIA, Türkiye’nin 3 milyar dolarlık üretim hacmi, 2,4 milyar dolarlık ihracat ve 30 bin kişilik istihdam ile 150 ülkeye hitap eden yatak yan sanayi sektörünün büyük üreticilerini bir araya getiriyor. Dernek, sektörün rekabet gücünü artırmayı, uluslararası alanda tanıtımı güçlendirmeyi ve Türkiye’yi yatak üretiminde dünya lideri konumuna getirmeyi hedefliyor.
Uluslararası Yatak Endüstrisi Derneği (IBIA) ve Birleşik Fuar Yapım A.Ş (BİFAŞ) tarafından düzenlenen IBIA Expo – Yatak Yan Sanayi ve Teknolojileri Fuarı, 25-28 Eylül 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak. Fuar, 300’ün üzerinde firma ve üreticinin katılımıyla yatak sektörü profesyonellerini bir araya getirecek.

Türkiye’nin yatak kompanentleri ve teknolojileri konusunda tek fuarı olan IBIA Expo, sektördeki en son teknolojiler ve inovatif ürünlerin sergilendiği önemli bir ihracat platformu olarak öne çıkıyor. Fuarda yatak yüzü kumaşı, kulp, hareketli mekanizma, nonwoven kumaş, elyaf, yatak tutkalı, paket yay, sünger, ambalaj ürünleri, yatak fermuarı, yatak kılıfı gibi birçok ürün ve teknoloji sergilenecek.

Fuar, 91 ülkeden yaklaşık 23.000 yerli ve yabancı alıcıyı, özel ticari heyetleri ve önde gelen üretici markaları bir araya getirecek. Katılımcılar, B2B toplantıları ile iş ağı oluşturarak uluslararası ticaret fırsatlarından yararlanma imkanı bulacak.

 

IBIA Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Güler, IBIA Expo’nun sektörün lider firmalarını ve temsilcilerini buluşturan tek uluslararası organizasyon olduğunu belirterek, “2022’de başladığımız fuar, ulusal ve uluslararası alanda büyük ilgi gördü. 2023’te 20 bin metrekarelik alanda 300’ün üzerinde firmanın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz fuarımızda 35 binin üzerinde ziyaretçi ağırladık. 2024 hedefimiz, ihracatımızı 3 milyar dolara çıkarmak ve global pazarlarda yerimizi güçlendirmek. IBIA Expo, yerli üreticiler için istikrarlı iş ortaklıkları kurma fırsatı sunuyor” dedi.

 

BİFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Vural ise, fuarın Avrasya’nın en büyük sektör fuarı olacağını ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından uluslararası fuar olarak akredite edildiğini belirtti. Vural, “Bu akreditasyon, yabancı katılımcı ve ziyaretçilerin fuara katılımını artıracak ve sektörümüzü uluslararası arenada daha da güçlendirecektir. Ayrıca, Ticaret Bakanlığı’nın himayesinde gerçekleştirilecek sektörel alım heyeti programı ile fuarın bölgenin en büyük fuarı olmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

IBIA Derneği Hakkında

2020 yılında kurulan Uluslararası Yatak Yan Sanayi ve Teknolojileri Derneği (IBIA), dünya genelinde 40 milyar dolarlık bir hacme sahip olan yatak üretim sektörünün Türkiye’de gelişmesini ve uluslararası alanda tanınmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütüyor. IBIA, Türkiye’nin 3 milyar dolarlık üretim hacmi, 2,4 milyar dolarlık ihracat ve 30 bin kişilik istihdam ile 150 ülkeye hitap eden yatak yan sanayi sektörünün büyük üreticilerini bir araya getiriyor. Dernek, sektörün rekabet gücünü artırmayı, uluslararası alanda tanıtımı güçlendirmeyi ve Türkiye’yi yatak üretiminde dünya lideri konumuna getirmeyi hedefliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yirmidortsaathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi