Yolcu uçağı gövdesinin üzerine iniş yaptı

Gündem 09.05.2024 - 13:56, Güncelleme: 09.05.2024 - 14:01 1165+ kez okundu.
 

Yolcu uçağı gövdesinin üzerine iniş yaptı

Antalya'da Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nda Corendon Havayolları'na ait bir uçağın ön tekerleğinin patlaması üzerine gövdesi üzerine iniş yaptı.

Antalya'da Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nda 190 kişinin bulunduğu Boeing 737 tipi uçağın gövdesi üzerine iniş yaptığı öğrenildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada; "Corendon Europe işletmesindeki Boeing-737-800 tipi kanatlı burun iniş takımı kırılmış; bunun sonucunda lastikler patlamış ve ön dikmesi zarar görmüştür. Her zaman olduğu gibi olayın ardından ilgili tüm birimlerimiz sahaya inmiş ve teyakkuza geçmiştir. Çok şükür ki, 184 yolcuda ve 6 mürettabatta herhangi bir yaralanma sorunu yaşanmadı. Ekiplerimizin işlemlerinin ilk değerlendirmelerine göre pistimizde hasar oluşmamıştır. Geçici olarak pistimiz uçuşa kapatılacak; uçuşlar Antalya'ya ve diğer yakın havalimanlarımıza yönlendirilecektir. Ekiplerimiz tarafından olayla ilgili araştırma ve inceleme faaliyetleri başlatılmıştır. Teknik süreç boyunca periyodik pistten ekleme işlemi gerçekleştirilecektir. Tüm yolcularımıza geçmişimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.  
Antalya'da Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nda Corendon Havayolları'na ait bir uçağın ön tekerleğinin patlaması üzerine gövdesi üzerine iniş yaptı.

Antalya'da Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nda 190 kişinin bulunduğu Boeing 737 tipi uçağın gövdesi üzerine iniş yaptığı öğrenildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada;

"Corendon Europe işletmesindeki Boeing-737-800 tipi kanatlı burun iniş takımı kırılmış; bunun sonucunda lastikler patlamış ve ön dikmesi zarar görmüştür. Her zaman olduğu gibi olayın ardından ilgili tüm birimlerimiz sahaya inmiş ve teyakkuza geçmiştir. Çok şükür ki, 184 yolcuda ve 6 mürettabatta herhangi bir yaralanma sorunu yaşanmadı. Ekiplerimizin işlemlerinin ilk değerlendirmelerine göre pistimizde hasar oluşmamıştır. Geçici olarak pistimiz uçuşa kapatılacak; uçuşlar Antalya'ya ve diğer yakın havalimanlarımıza yönlendirilecektir. Ekiplerimiz tarafından olayla ilgili araştırma ve inceleme faaliyetleri başlatılmıştır. Teknik süreç boyunca periyodik pistten ekleme işlemi gerçekleştirilecektir. Tüm yolcularımıza geçmişimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yirmidortsaathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi