Mustafa MERT
Köşe Yazarı
Mustafa MERT
 

ATI ALAN ÜSKÜDAR'I GEÇTİ Mİ? 2

9-10 eylül 2023 te Yeni Delhi’de yapılan G20 zirvesinde ABD, AB, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan; Hindistan-Ortadoğu-Avrupa arasında “yeni ekonomi koridoru” açmak için milyarlarca dolarlık altyapı harcamalarının yapılacağı ilan edildi. “Tarihi” olarak nitelenen bu projenin, Çin’in daha önce Asya, Ortadoğu, Afrika ve Avrupa’ya değişik koridorlardan uzanan “Yol-Kuşak” ya da “Yeni İpek Yolu” programına karşı önemli bir hamle olduğu açık. Öyle anlaşılıyor ki, projenin en önemli merkezlerinden birisi Hindistan olacak. Çizilen güzergaha bakılırsa Türkiye şimdilik devre dışı bırakılmış. “Hindistan-Ortadoğu-Avrupa Ekonomi Koridoru” olarak adlandırılan, ne zaman ve nasıl başlayacağı, kaç milyar doların ayrılacağı belli olmayan ticaret yolunun, Ortadoğu ülkelerini demir yoluyla İsrail’e bağladıktan sonra, oradan Kıbrıs ve Yunanistan üzerinden Avrupa’ya ulaşacağı belirtiliyor. Sosyal medyada Basra Körfezi’nden Arap Yarımadası’na bağlanan güzergah gösteriliyor. Arap Yarımadası’ndan Irak-Suriye hattından Türkiye’ye bağlanması şimdilik bir seçenek olarak görülmüyor. Avrupa’ya bağlantının kurulduğu son Ortadoğu ülkesinin İsrail olması ayrıca önemli. İsrail meselesini şimdi daha iyi anlayalım.. Gazze yi savunan Çin savaş başladığından beri donanmasını Basra Körfezi nde Kuveyt limanlarında bekletiyor.. Çin devlet başkanı Li çiang ın İsrail aleyhine söylediklerini hepimiz biliyoruz.. Bu bir alan savunması ipekyoluna karşı,baharat yolunun kurulmasını engellemek.. Çin deki nüfuzunu banker Rothschild ler üzerinden Fransa(küreselci) ya kaptıran İngiltere , sömürgesi hindistan üzerinden Çin i çevreleme projesini hayata geçirmek için uzun zamandır çalışıyor lakin anlasılan o ki henüz bunu başaramadı.. Başarısızlığın altında yatan sebep ise Hindistan'da ki Brahman cast sistemi .. 4000 yıllık Brahman cast sistemi ni sömürgesi olmasına rağmen kıramayan İngiltere bundan çekiniyor diye düşünüyorum.. Çünkü bu sistem  başına bela olacak diye korkuyor.. Bir alternatif yolda Türkiye'nin liderlik ettiği KÖRFEZ KALKINMA YOLU.. Irak  ın faw limanına bağlanan ve çevre ülkeride (Kuveyt,katar v.s)kapsayan bu alternatif yol diğer hesapları bozabilecekmi birlikte göreceğiz.. 13 Haziran da İtalya da gerçeklestirilen G7 zirvesi ne üye devletlerin dışında başka ülkelerde katıldı .. Bunların içinde Rusya hariç bir kaç brics üyesi devlet de vardı.. Cumhurbaskanı Recep Tayyip Erdoğan da davet edildi.. Hindistan ,Brezilya , BAE, Güney Afrika ,Tunus  gibi ülkeler de katıldı.. Anlaşılan O ki her türlü alternatif masada konuşuldu.. Hülasa oyun devam ediyor ve ÜSKÜDAR a daha çok yol var gibi görünüyor.. Buradaki asıl konu 3.dünya paylasıminda taraflar arasında çıkabilecek bir anlasmazlık ile emperyaller dünya yı ateşe verirlermi.. Biz tabiki Allah korusun diyor ve böyle bir konuyu dile getirmek istemiyoruz.. Efendim zülfiyare dokunduysak affola.. Vesselam..
Ekleme Tarihi: 11 Temmuz 2024 - Perşembe
Mustafa MERT

ATI ALAN ÜSKÜDAR'I GEÇTİ Mİ? 2

9-10 eylül 2023 te Yeni Delhi’de yapılan G20 zirvesinde ABD, AB, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Hindistan; Hindistan-Ortadoğu-Avrupa arasında “yeni ekonomi koridoru” açmak için milyarlarca dolarlık altyapı harcamalarının yapılacağı ilan edildi.

“Tarihi” olarak nitelenen bu projenin, Çin’in daha önce Asya, Ortadoğu, Afrika ve Avrupa’ya değişik koridorlardan uzanan “Yol-Kuşak” ya da “Yeni İpek Yolu” programına karşı önemli bir hamle olduğu açık. Öyle anlaşılıyor ki, projenin en önemli merkezlerinden birisi Hindistan olacak. Çizilen güzergaha bakılırsa Türkiye şimdilik devre dışı bırakılmış.

“Hindistan-Ortadoğu-Avrupa Ekonomi Koridoru” olarak adlandırılan, ne zaman ve nasıl başlayacağı, kaç milyar doların ayrılacağı belli olmayan ticaret yolunun, Ortadoğu ülkelerini demir yoluyla İsrail’e bağladıktan sonra, oradan Kıbrıs ve Yunanistan üzerinden Avrupa’ya ulaşacağı belirtiliyor. Sosyal medyada Basra Körfezi’nden Arap Yarımadası’na bağlanan güzergah gösteriliyor. Arap Yarımadası’ndan Irak-Suriye hattından Türkiye’ye bağlanması şimdilik bir seçenek olarak görülmüyor. Avrupa’ya bağlantının kurulduğu son Ortadoğu ülkesinin İsrail olması ayrıca önemli.

İsrail meselesini şimdi daha iyi anlayalım..
Gazze yi savunan Çin savaş başladığından beri donanmasını Basra Körfezi nde Kuveyt limanlarında bekletiyor..
Çin devlet başkanı Li çiang ın İsrail aleyhine söylediklerini hepimiz biliyoruz..

Bu bir alan savunması ipekyoluna karşı,baharat yolunun kurulmasını engellemek..

Çin deki nüfuzunu banker Rothschild ler üzerinden Fransa(küreselci) ya kaptıran İngiltere , sömürgesi hindistan üzerinden Çin i çevreleme projesini hayata geçirmek için uzun zamandır çalışıyor lakin anlasılan o ki henüz bunu başaramadı..

Başarısızlığın altında yatan sebep ise Hindistan'da ki Brahman cast sistemi ..

4000 yıllık Brahman cast sistemi ni sömürgesi olmasına rağmen kıramayan İngiltere bundan çekiniyor diye düşünüyorum..

Çünkü bu sistem  başına bela olacak diye korkuyor..

Bir alternatif yolda Türkiye'nin liderlik ettiği KÖRFEZ KALKINMA YOLU..
Irak  ın faw limanına bağlanan ve çevre ülkeride (Kuveyt,katar v.s)kapsayan bu alternatif yol diğer hesapları bozabilecekmi birlikte göreceğiz..


13 Haziran da İtalya da gerçeklestirilen G7 zirvesi ne üye devletlerin dışında başka ülkelerde katıldı ..
Bunların içinde Rusya hariç bir kaç brics üyesi devlet de vardı..

Cumhurbaskanı Recep Tayyip Erdoğan da davet edildi..

Hindistan ,Brezilya , BAE, Güney Afrika ,Tunus  gibi ülkeler de katıldı..


Anlaşılan O ki her türlü alternatif masada konuşuldu..

Hülasa oyun devam ediyor ve ÜSKÜDAR a daha çok yol var gibi görünüyor..
Buradaki asıl konu 3.dünya paylasıminda taraflar arasında çıkabilecek bir anlasmazlık ile emperyaller dünya yı ateşe verirlermi..

Biz tabiki Allah korusun diyor ve böyle bir konuyu dile getirmek istemiyoruz..

Efendim zülfiyare dokunduysak affola..

Vesselam..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yirmidortsaathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi