Adnan ÖZ
Köşe Yazarı
Adnan ÖZ
 

HÜSEYİN DÜNDAR ÇARŞAMBA'YI AÇIK ARA KAZANDI!

Biz Karadeniz bölgesinde herhangi birinin bağımsız olarak seçilebileceğine pek ihtimal vermiyorduk. Hele de bu kişi 3 dönem belediye başkanlığı yapmış olsun. Bu gerçekten de çok ilginç bir durum, bu şu an ki siyasete olan bakışa aykırı bir şey. Neden mi? Şöyle etrafımıza bir bakalım, bir yerlere seçilip herhangi bir makamda görev yaptıktan sonra bir sebepten boşa düşmüş birinin üç beş kişiyi bir araya getiremediği bir ortamda hem de bağımsız belediye başkanı seçilmesi kolay mı? Aslında Sayın Hüseyin Dündar bizlere iyi bir örnek oldu. Belediye başkanı seçilenlerin neyi nasıl yapması gerektiğine dair yol gösterdi. Bundan sonra başkanlık makamına oturanlar ya Sayın Dündar gibi düzgün işler yapıp başkanlığı bitse bile sevilmeye devam edecek ya da işini düzgün yapmayıp başkanlığı bitince yüzüne bile bakılmayan birisi olmayı tercih edecek. Bu niye olmuş, neden olmuş anlamak için müneccim olmaya gerek yok. Sayın Dündar millete samimi bir şekilde hizmet etmiş. Milletin derdini dert edinmiş. Vatandaşın dertlerine çözüm üretmiş. İş böyle olunca da doğal olarak aranan başkan olmuş ve bağımsız aday bile olsa yine seçilmiş. Başkan Dündar millete öyle bir güven vermiş ki, bazı başkanlar kendi ittifaklarının meclis üyeleri ile bile hizmet etmekte zorlanırken o, milleti seçilirse belediyeyi yönetmekte bir sorun olmayacağına ve her partili meclis üyeleri ile millete hizmetler yapabileceğine inandırmış. Çarşamba Samsun’un en önemli iki ilçesinden birisidir. Halkı öyle ufak tefek hizmetlere razı gelecek, küçük çalışmalar ile gönlü alınacak gibi değil. Çarşamba Belediye Başkanı üç beş bin oy ile seçilebilecek bir ilçe de değil. Bu seçim sonucu öyle küçümsenecek bir şey değil. Ak Partiye rağmen 35 binden fazla oy alarak seçildi Sayın Dündar. Aslında Hüseyin Dündar için “Katı ve soğuk bir insan, beşeri ilişkileri çok zayıf.” diye söylenir fakat o zaman bu kadar oy almasını nasıl izah edeceğiz? Evet bir izahı tabii ki var. Çarşamba’yı baştan aşağı yeniledi. Çarşamba’nın çehresini değiştirdi. Bireysel iş görmekten ziyade genel işleri gördü. Milletin kaynaklarını israf etmedi ve millet de tekrar onu başkan koltuğuna oturttu. Onu Samsun Büyükşehir ve Çarşamba Belediye Başkan Adayı yapmamak için atılan taklalar herkesin malumu. O, onu elli türlü fırıldaklarla yok sayanları tek tek sıraya dizdi. Ak Partiyi kimin şahsi hırslarına kurban ettiğini ortaya koydu. Dündar konusunda herkes boyunun ölçüsünü aldı. Umarız yine yeniden güzel hizmetler yapar. Milletin ona verdiği güvene ve desteğe layığı ile o da karşılık verir. Umarız yaptıklarını yapacaklarına teminat sayan Çarşambalıları mahcup etmez. Çalışan ile çalışmayanı ayırt eden Çarşambalılara güzel hizmetler yapmaya devam eder. Başkan seçilmek bir bakıma nasip işidir. Millete hizmet etmek de nasip işidir. İnşallah Başkan Dündar’a güzel hizmetler yapmak tekrar nasip olur.
Ekleme Tarihi: 20 Mayıs 2024 - Pazartesi
Adnan ÖZ

HÜSEYİN DÜNDAR ÇARŞAMBA'YI AÇIK ARA KAZANDI!

Biz Karadeniz bölgesinde herhangi birinin bağımsız olarak seçilebileceğine pek ihtimal vermiyorduk. Hele de bu kişi 3 dönem belediye başkanlığı yapmış olsun. Bu gerçekten de çok ilginç bir durum, bu şu an ki siyasete olan bakışa aykırı bir şey.

Neden mi? Şöyle etrafımıza bir bakalım, bir yerlere seçilip herhangi bir makamda görev yaptıktan sonra bir sebepten boşa düşmüş birinin üç beş kişiyi bir araya getiremediği bir ortamda hem de bağımsız belediye başkanı seçilmesi kolay mı?

Aslında Sayın Hüseyin Dündar bizlere iyi bir örnek oldu. Belediye başkanı seçilenlerin neyi nasıl yapması gerektiğine dair yol gösterdi. Bundan sonra başkanlık makamına oturanlar ya Sayın Dündar gibi düzgün işler yapıp başkanlığı bitse bile sevilmeye devam edecek ya da işini düzgün yapmayıp başkanlığı bitince yüzüne bile bakılmayan birisi olmayı tercih edecek.

Bu niye olmuş, neden olmuş anlamak için müneccim olmaya gerek yok. Sayın Dündar millete samimi bir şekilde hizmet etmiş. Milletin derdini dert edinmiş. Vatandaşın dertlerine çözüm üretmiş. İş böyle olunca da doğal olarak aranan başkan olmuş ve bağımsız aday bile olsa yine seçilmiş.

Başkan Dündar millete öyle bir güven vermiş ki, bazı başkanlar kendi ittifaklarının meclis üyeleri ile bile hizmet etmekte zorlanırken o, milleti seçilirse belediyeyi yönetmekte bir sorun olmayacağına ve her partili meclis üyeleri ile millete hizmetler yapabileceğine inandırmış.

Çarşamba Samsun’un en önemli iki ilçesinden birisidir. Halkı öyle ufak tefek hizmetlere razı gelecek, küçük çalışmalar ile gönlü alınacak gibi değil. Çarşamba Belediye Başkanı üç beş bin oy ile seçilebilecek bir ilçe de değil. Bu seçim sonucu öyle küçümsenecek bir şey değil. Ak Partiye rağmen 35 binden fazla oy alarak seçildi Sayın Dündar.

Aslında Hüseyin Dündar için “Katı ve soğuk bir insan, beşeri ilişkileri çok zayıf.” diye söylenir fakat o zaman bu kadar oy almasını nasıl izah edeceğiz? Evet bir izahı tabii ki var. Çarşamba’yı baştan aşağı yeniledi. Çarşamba’nın çehresini değiştirdi. Bireysel iş görmekten ziyade genel işleri gördü. Milletin kaynaklarını israf etmedi ve millet de tekrar onu başkan koltuğuna oturttu.

Onu Samsun Büyükşehir ve Çarşamba Belediye Başkan Adayı yapmamak için atılan taklalar herkesin malumu. O, onu elli türlü fırıldaklarla yok sayanları tek tek sıraya dizdi. Ak Partiyi kimin şahsi hırslarına kurban ettiğini ortaya koydu. Dündar konusunda herkes boyunun ölçüsünü aldı.

Umarız yine yeniden güzel hizmetler yapar. Milletin ona verdiği güvene ve desteğe layığı ile o da karşılık verir. Umarız yaptıklarını yapacaklarına teminat sayan Çarşambalıları mahcup etmez. Çalışan ile çalışmayanı ayırt eden Çarşambalılara güzel hizmetler yapmaya devam eder.

Başkan seçilmek bir bakıma nasip işidir. Millete hizmet etmek de nasip işidir. İnşallah Başkan Dündar’a güzel hizmetler yapmak tekrar nasip olur.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yirmidortsaathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi