Adnan ÖZ
Köşe Yazarı
Adnan ÖZ
 

SAMSUNUN YOLLARI TAŞTAN MI?

Samsun’un yolları taştan/ sen çıkardın beni baştan! Dedik ama çok şükür yoldan çıkmışlığımız yok, sadece yol talebimiz var. Karadeniz bölgesinin Karabük-Zonguldak arası yolu hariç yol konusunda en sorunlu ve en çok sıkıntı çeken şehridir Samsun. Geçen ay bir etkinlik için Zonguldak’tan Çorum’a geçtim. Bu zamana kadar hiç görmediğim bir yolu, Osmancık Çorum arasını kullandım. Sakin bir yol diyebiliriz fakat buna rağmen 61 km yolu bölünmüş yol yapıyorlar. Gözü olanın gözü çıksın fakat bizim Doğu ve Batı çevre yolları hala neden yapılmıyor? Ordu çevre yolu bitmek üzereydi. Amasya ve Tokat çevre yolları şehir dışına çıkarıldı. Peki Samsun çevre yolları neden yapılmıyor? Allah aşkına Samsun trafiğini görmüyor musunuz? Yolları,yapılması için bugün ihale etsek kaç yıl sürecek belli değil. Ne olacak bu Samsun’un hali? Batı çevre yolunun Ondokuz Mayıs ilçesinden sonra, Doğu çevre yolunun da Çarşamba’dan sonra ana yola bağlanmasını öneriyorduk fakat öğrendik ki, plan bizim önerimizden daha da iyiymişDoğu çevre yolu Ünye’den Batı çevre yolu da Bafra’dan sonra ana yola bağlanıyormuş. Şu an Doğu çevre yolunda bildiğimiz bir çalışma yok. Batı çevre yolu çalışmaları ise sürüyor fakat sürekli plan değişiyor ve itirazlar oluyor. Tabii ki istimlak işleri bir türlü bitmiyor. İktidar Partisi temsilcileri işi ağırdan mı alıyor anlamış değiliz. Ya da başka bir deyişle önemsemiyor olacaklar ki yıllardır konuşulan çevre yollarında bir arpa boyu yol alamadı.  Oysa Ak Parti iktidarı döneminde ülkenin bütün yol sorunu hemen hemen çözülmedi mi? Çevre yolu sorununa İktidar Partisi el atmıyor ise muhalefet gündeme getirmeli fakat muhalefetten de bu konuda ses soluk çıkmıyor. Geçen hafta İyi Parti Samsun Milletvekili Sayın Erhan Usta mecliste Ulaştırma Bakanına Havza-Vezirköprü, Ayvacık-Taşova yollarının durumunu ve Samsun- Ankara hızlı tren hattını sordu fakat Doğu ve Batı çevre yolunu sormadı bile. Tamam bunlar ihtiyaç ve gecikmiş yollar. Peki Doğu ve Batı çevre yolları ihtiyaç değil mi? Allah aşkına bu muhalefet partileri yöneticileri Samsun’da trafiğe hiç çıkmıyor mu? Samsun’un yakın gelecekte trafikte yaşayacağı sorunları göremiyor musunuz? Bize göre Samsun’un en önemli sorunlarından birisi trafik sorunudur. Bu hızla, bu kadar yeni araç trafiğe çıkmaya devam ederse çok yakında İstanbul trafiğini geçer Samsun trafiği. Bunun önlemine iktidar sağır ise muhalefet haykıracak… Evet Milletvekilimiz SayınMehmet Muş bu iş yine size düşecek sanırım. Geldiğinizden beri Samsun için yaptıklarınızı biliyor ve size teşekkür ediyoruz. Bu sorunu da ancak siz çözersiniz. Yoksa bizim Samsunlulara kalsa Samsun’un sorunları hiç çözülmezdi. Bu konuda da Samsun adına sizden ivedi bir çalışma bekliyoruz. Ayrıca Samsunlular ve Doğu çevre yolunu kullanacak Doğu Karadeniz insanı elbirliği ile bu yolların yapılması için gayret göstermeli.
Ekleme Tarihi: 25 Aralık 2023 - Pazartesi
Adnan ÖZ

SAMSUNUN YOLLARI TAŞTAN MI?

Samsun’un yolları taştan/ sen çıkardın beni baştan! Dedik ama çok şükür yoldan çıkmışlığımız yok, sadece yol talebimiz var. Karadeniz bölgesinin Karabük-Zonguldak arası yolu hariç yol konusunda en sorunlu ve en çok sıkıntı çeken şehridir Samsun.
Geçen ay bir etkinlik için Zonguldak’tan Çorum’a geçtim. Bu zamana kadar hiç görmediğim bir yolu, Osmancık Çorum arasını kullandım.

Sakin bir yol diyebiliriz fakat buna rağmen 61 km yolu bölünmüş yol yapıyorlar. Gözü olanın gözü çıksın fakat bizim Doğu ve Batı çevre yolları hala neden yapılmıyor?

Ordu çevre yolu bitmek üzereydi. Amasya ve Tokat çevre yolları şehir dışına çıkarıldı. Peki Samsun çevre yolları neden yapılmıyor? Allah aşkına Samsun trafiğini görmüyor musunuz? Yolları,yapılması için bugün ihale etsek kaç yıl sürecek belli değil. Ne olacak bu Samsun’un hali?

Batı çevre yolunun Ondokuz Mayıs ilçesinden sonra, Doğu çevre yolunun da Çarşamba’dan sonra ana yola bağlanmasını öneriyorduk fakat öğrendik ki, plan bizim önerimizden daha da iyiymişDoğu çevre yolu Ünye’den Batı çevre yolu da Bafra’dan sonra ana yola bağlanıyormuş.
Şu an Doğu çevre yolunda bildiğimiz bir çalışma yok. Batı çevre yolu çalışmaları ise sürüyor fakat sürekli plan değişiyor ve itirazlar oluyor. Tabii ki istimlak işleri bir türlü bitmiyor. İktidar Partisi temsilcileri işi ağırdan mı alıyor anlamış değiliz. Ya da başka bir deyişle önemsemiyor olacaklar ki yıllardır konuşulan çevre yollarında bir arpa boyu yol alamadı. 

Oysa Ak Parti iktidarı döneminde ülkenin bütün yol sorunu hemen hemen çözülmedi mi?
Çevre yolu sorununa İktidar Partisi el atmıyor ise muhalefet gündeme getirmeli fakat muhalefetten de bu konuda ses soluk çıkmıyor. Geçen hafta İyi Parti Samsun Milletvekili Sayın Erhan Usta mecliste Ulaştırma Bakanına Havza-Vezirköprü, Ayvacık-Taşova yollarının durumunu ve Samsun- Ankara hızlı tren hattını sordu fakat Doğu ve Batı çevre yolunu sormadı bile.

Tamam bunlar ihtiyaç ve gecikmiş yollar. Peki Doğu ve Batı çevre yolları ihtiyaç değil mi? Allah aşkına bu muhalefet partileri yöneticileri Samsun’da trafiğe hiç çıkmıyor mu? Samsun’un yakın gelecekte trafikte yaşayacağı sorunları göremiyor musunuz?
Bize göre Samsun’un en önemli sorunlarından birisi trafik sorunudur.

Bu hızla, bu kadar yeni araç trafiğe çıkmaya devam ederse çok yakında İstanbul trafiğini geçer Samsun trafiği. Bunun önlemine iktidar sağır ise muhalefet haykıracak…
Evet Milletvekilimiz SayınMehmet Muş bu iş yine size düşecek sanırım. Geldiğinizden beri Samsun için yaptıklarınızı biliyor ve size teşekkür ediyoruz. Bu sorunu da ancak siz çözersiniz. Yoksa bizim Samsunlulara kalsa Samsun’un sorunları hiç çözülmezdi. Bu konuda da Samsun adına sizden ivedi bir çalışma bekliyoruz.

Ayrıca Samsunlular ve Doğu çevre yolunu kullanacak Doğu Karadeniz insanı elbirliği ile bu yolların yapılması için gayret göstermeli.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yirmidortsaathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi