Adnan ÖZ
Köşe Yazarı
Adnan ÖZ
 

HAYATA ANLAM KATABİLMEK!

Hayata ve yaşadığımız çevreye bir anlam katabilmek ne kadar önemli, ne kadar güzel bir duygu.  Merkezi Samsun’da bulunan ve Başkanlığını Sayın Murat Değirmenci’nin yaptığı ‘Hayata Anlam Katanlar Derneği’ var. Bu dernek gerçekten de hayata anlam katıyor. SOYAP, Samsun’da kurulmuş bir sivil toplum platformu. Samsunlu ve Samsun’da sosyal yardım faaliyetleri yapan yardım kuruluşlarının ortak çalışmalar için oluşturulmuş ve sekretaryasını Murat Değirmenci’nin yaptığı ortak bir kuruluş. SOYAP, Cumhuriyet Meydanı raylı sistem önünde Ramazan boyunca iftar çadırında millete iftar organizasyonu yaptı. Ortaklaşa yapılan iftarda gün gün her dernek görev almış. Hayata Anlam Katanlar Derneği geçen pazartesi akşamı KAFKA KAFE’de, iftarda gönüllü çalışanlara bir plaket taktim etti. Ben bütün STK ve siyasi parti görevlerinden affımı istemiştim fakat Murat Değirmenci’yi kıramadığım için Hayata Anlam Katanlar Derneğinin yönetimine yazmalarına itiraz edemedim. Çünkü bizim de hayalimiz bu zaten, yani hayata anlam katabilmek. Düsturumuz da “İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Hülasası rahatsızlığım sebebiyle iftar programlarına katılamamıştım. Dolayısı ile orada çalışan gönüllü gençlerden haberdardım ama bu kadarını bilmiyordum. Plaket verilecek gençleri görünce hem çok şaşırdım hem de çok sevindim çünkü lise öğrencisi bu gençlerimizin akranları başka hayaller kurup farklı yollara giderken bu gençler hayata anlam katmak ve yüreklere dokunabilmek için gönüllü olmuşlar. Hocaları Celalettin Tutkun, Güler Çalış, Emin Koç ve Neris Yurdusever öğrencilerini almış törene gelmişler. Ramazan’da da iftar çadırına birlikte gitmişler. Çocuklar hem çok heyecanlı hem de çok mutluydular. Hepsi de Mesut Şahin Beyin konuşmasında bahsettiği gibi iyiliği bulaştırmaya çalışıyordu. Yedi yaşındaki Nelis, iftar çadırında ekmek dağıtmış. Söz aldı konuştu teşekkür etti, mutluluktan uçuyor gibiydi. Derneğin eğitimden sorumlu başkan yardımcısı Merve Ak Hanımın yüzüne güzel işler yapmanın mutluluğu yansımıştı. İyilik iyidir. İyilik bulaştırılması gereken bir güzelliktir. Dünyayı iyiler ve iyilik güzelleştirir. Hepimiz eğitim müfredatından dert yanıyoruz fakat demek ki müfredat ve eğitim sistemi iyiliğin önünde engel olamamış.  Olamaz da zaten, yeter ki iyilik ve güzellik isteyen öğretmenler olsun. Yeter ki güzel kalpli öğretmenler çocuklarımızın yüreklerine dokunsun. “İyilik yap denize at balık bilmese de halik bilir.” diye bir ata sözümüz var. “İyilik yapıp karşılık bekleyen tefeci gibidir.” demiş üstat Cemil Meriç. İyilik yapıp denize atanlara ve iyilik yapıp karşılık beklemeyenlere selam olsun.  Gelecek kalbinde iyilik olan gençlerimizin omuzlarında yükselecek. Ne mutlu gençlerimize iyiliği hissettiren öğretmenlere. Ne mutlu iyiliği öğreten öğretmenlere sahip olan öğrencilere. Ne mutlu bu güzel insanları bir araya getirip iyilik yapma fırsatı sağlayan gönüllülere. Ne mutlu bu gençleri yetiştiren ailelere.
Ekleme Tarihi: 07 Mayıs 2024 - Salı
Adnan ÖZ

HAYATA ANLAM KATABİLMEK!

Hayata ve yaşadığımız çevreye bir anlam katabilmek ne kadar önemli, ne kadar güzel bir duygu. 

Merkezi Samsun’da bulunan ve Başkanlığını Sayın Murat Değirmenci’nin yaptığı ‘Hayata Anlam Katanlar Derneği’ var. Bu dernek gerçekten de hayata anlam katıyor.

SOYAP, Samsun’da kurulmuş bir sivil toplum platformu. Samsunlu ve Samsun’da sosyal yardım faaliyetleri yapan yardım kuruluşlarının ortak çalışmalar için oluşturulmuş ve sekretaryasını Murat Değirmenci’nin yaptığı ortak bir kuruluş.

SOYAP, Cumhuriyet Meydanı raylı sistem önünde Ramazan boyunca iftar çadırında millete iftar organizasyonu yaptı. Ortaklaşa yapılan iftarda gün gün her dernek görev almış.

Hayata Anlam Katanlar Derneği geçen pazartesi akşamı KAFKA KAFE’de, iftarda gönüllü çalışanlara bir plaket taktim etti. Ben bütün STK ve siyasi parti görevlerinden affımı istemiştim fakat Murat Değirmenci’yi kıramadığım için Hayata Anlam Katanlar Derneğinin yönetimine yazmalarına itiraz edemedim. Çünkü bizim de hayalimiz bu zaten, yani hayata anlam katabilmek. Düsturumuz da “İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır.”

Hülasası rahatsızlığım sebebiyle iftar programlarına katılamamıştım. Dolayısı ile orada çalışan gönüllü gençlerden haberdardım ama bu kadarını bilmiyordum. Plaket verilecek gençleri görünce hem çok şaşırdım hem de çok sevindim çünkü lise öğrencisi bu gençlerimizin akranları başka hayaller kurup farklı yollara giderken bu gençler hayata anlam katmak ve yüreklere dokunabilmek için gönüllü olmuşlar.

Hocaları Celalettin Tutkun, Güler Çalış, Emin Koç ve Neris Yurdusever öğrencilerini almış törene gelmişler. Ramazan’da da iftar çadırına birlikte gitmişler. Çocuklar hem çok heyecanlı hem de çok mutluydular. Hepsi de Mesut Şahin Beyin konuşmasında bahsettiği gibi iyiliği bulaştırmaya çalışıyordu.

Yedi yaşındaki Nelis, iftar çadırında ekmek dağıtmış. Söz aldı konuştu teşekkür etti, mutluluktan uçuyor gibiydi. Derneğin eğitimden sorumlu başkan yardımcısı Merve Ak Hanımın yüzüne güzel işler yapmanın mutluluğu yansımıştı.

İyilik iyidir. İyilik bulaştırılması gereken bir güzelliktir. Dünyayı iyiler ve iyilik güzelleştirir. Hepimiz eğitim müfredatından dert yanıyoruz fakat demek ki müfredat ve eğitim sistemi iyiliğin önünde engel olamamış. 

Olamaz da zaten, yeter ki iyilik ve güzellik isteyen öğretmenler olsun. Yeter ki güzel kalpli öğretmenler çocuklarımızın yüreklerine dokunsun.

“İyilik yap denize at balık bilmese de halik bilir.” diye bir ata sözümüz var. “İyilik yapıp karşılık bekleyen tefeci gibidir.” demiş üstat Cemil Meriç. İyilik yapıp denize atanlara ve iyilik yapıp karşılık beklemeyenlere selam olsun. 

Gelecek kalbinde iyilik olan gençlerimizin omuzlarında yükselecek. Ne mutlu gençlerimize iyiliği hissettiren öğretmenlere. Ne mutlu iyiliği öğreten öğretmenlere sahip olan öğrencilere. Ne mutlu bu güzel insanları bir araya getirip iyilik yapma fırsatı sağlayan gönüllülere. Ne mutlu bu gençleri yetiştiren ailelere.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yirmidortsaathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi