Adnan ÖZ
Köşe Yazarı
Adnan ÖZ
 

GAZZE YOK EDİLDİ SIRA REFAH'A MI GELDİ?

Filistin’de yaşananlar için ne yazılsa eksik kalır. Bu yaşananlar öyle büyük bir yıkım ki, anlatmaya kalkınca sözler kifayetsiz kalıyor. Bu öyle büyük bir imtihan ki, yürekleri yakıyor, biraz vicdanı olanın, insanlıktan biraz nasibi olanın dayanabileceği bir şey değil. İnsanlık tarihi böyle bir soykırım süreci yaşamadı. İnsanlık hiçbir zaman böyle bir soykırıma göz göre göre rıza göstermedi. İnsanlık diyoruz ama her şeye rağmen zulme ve soykırıma karşı çıkıp canını ortaya koyanlara haksızlık etmeyelim. “İstisnalar kaideyi bozmaz.” Devletleri yönetenler sessizliğini korurken birçok ülkede millet sokaklarda. En son Fransa’da lise öğrencileri zulme dikkat çekti ve “Bir an önce ateşkes sağlanmalı ve Filistin devleti tanınmalı.” diyerek sınıflara girmeyeceklerini açıkladılar. Özellikle Müslümanların yaşadığı devletler maalesef hem yöneticiler hem de vatandaş olarak Gazze’de yaşananlara daha bir suskun, daha bir ilgisiz. Bu nasıl bir durum ki Müslümanların katledilmesine gayrimüslimler Müslümanlardan daha fazla tepki gösteriyor. Acı ama maalesef gerçek bu. Müslümanlar sessizliğini korurken Müslüman olmayanlar bütün baskılara rağmen “Gazze’de yapılan bu zulmü durdurun.” diye isyan ediyor.  Gecikmeli de olsa İsrail ile ticaret durduruldu. Aslında bu işgalin başında alınması gereken bir karardı. Bu gibi durumlarda ticari yaptırımlar ve ambargolar en etkili silahtır. Maalesef biz bu silahı bile kullanamadık. İsrail’in yaptığı soykırımlara rağmen Müslümanlar uyumaya devam ediyor fakat dünya insanları bir uyanış içinde. İnsanlar bu vesile ile İslam’ı merak ediyor. Belki de bu zulüm insanlık için bir uyanışa sebebiyet verecektir. Dünyada üniversiteler eylemde, öğrenciler isyanda hatta akademisyenler bile bu insanlık dışı zulme karşı çıkıyor. Peki bizim üniversitelerde durum ne? Bizdeki durum “Bize dokunmayan yılan bin yaşasın. Biz görmedik, duymadık, bilmiyoruz.” durumu. Birkaç üniversitede yapılan birkaç cılız eylemi yok saymayalım. Türkiye’de bu zulme karşı olan bir avuç insan var maalesef, hepi topu bu kadar. Eylemlere katılanların çoğunluğu da birilerinden icazet almadan ortalıkta görünmeye çekiniyordu. Ne zaman hükümetten gerçekçi bir tepki gördüler oh be dediler. Memleketin aydınları adeta karanlığa gömüldü, gözleri zulmü görmüyor. Üç beş ağaç için dünyayı ayağa kaldıran sanatçılar, artistler, aktörler ortalıkta görünmüyor. Yoksa Filistin’de ölen çocukların, yeri değişecek bir ağaç kadar değeri yok mu? Bu işin çözümü çok kolay fakat bu işi çözmek isteyecek yürekli yöneticiler yok. İki milyarlık İslam aleminin ortasında birkaç milyon Siyonist göz göre göre soykırım yapıyor. İnsanların evlerini başına yıkıyor. Çocuk, kadın, hasta ve yaşlı demeden canlar alıyor.  60 Yakın İslam ülkesi bu işi bitiremiyor ve bu yıkıma dur diyemiyor ise bir sıkıntı var demektir. Evet maalesef bu devletlerin yöneticileri İsrail’in işgaline ve soykırımına ses çıkaramayacak insanlardan seçildikleri için ölü gibiler. 
Ekleme Tarihi: 14 Mayıs 2024 - Salı
Adnan ÖZ

GAZZE YOK EDİLDİ SIRA REFAH'A MI GELDİ?

Filistin’de yaşananlar için ne yazılsa eksik kalır. Bu yaşananlar öyle büyük bir yıkım ki, anlatmaya kalkınca sözler kifayetsiz kalıyor. Bu öyle büyük bir imtihan ki, yürekleri yakıyor, biraz vicdanı olanın, insanlıktan biraz nasibi olanın dayanabileceği bir şey değil.

İnsanlık tarihi böyle bir soykırım süreci yaşamadı. İnsanlık hiçbir zaman böyle bir soykırıma göz göre göre rıza göstermedi. İnsanlık diyoruz ama her şeye rağmen zulme ve soykırıma karşı çıkıp canını ortaya koyanlara haksızlık etmeyelim. “İstisnalar kaideyi bozmaz.”

Devletleri yönetenler sessizliğini korurken birçok ülkede millet sokaklarda. En son Fransa’da lise öğrencileri zulme dikkat çekti ve “Bir an önce ateşkes sağlanmalı ve Filistin devleti tanınmalı.” diyerek sınıflara girmeyeceklerini açıkladılar.

Özellikle Müslümanların yaşadığı devletler maalesef hem yöneticiler hem de vatandaş olarak Gazze’de yaşananlara daha bir suskun, daha bir ilgisiz. Bu nasıl bir durum ki Müslümanların katledilmesine gayrimüslimler Müslümanlardan daha fazla tepki gösteriyor.

Acı ama maalesef gerçek bu. Müslümanlar sessizliğini korurken Müslüman olmayanlar bütün baskılara rağmen “Gazze’de yapılan bu zulmü durdurun.” diye isyan ediyor. 

Gecikmeli de olsa İsrail ile ticaret durduruldu. Aslında bu işgalin başında alınması gereken bir karardı. Bu gibi durumlarda ticari yaptırımlar ve ambargolar en etkili silahtır. Maalesef biz bu silahı bile kullanamadık.

İsrail’in yaptığı soykırımlara rağmen Müslümanlar uyumaya devam ediyor fakat dünya insanları bir uyanış içinde. İnsanlar bu vesile ile İslam’ı merak ediyor. Belki de bu zulüm insanlık için bir uyanışa sebebiyet verecektir.

Dünyada üniversiteler eylemde, öğrenciler isyanda hatta akademisyenler bile bu insanlık dışı zulme karşı çıkıyor. Peki bizim üniversitelerde durum ne? Bizdeki durum “Bize dokunmayan yılan bin yaşasın. Biz görmedik, duymadık, bilmiyoruz.” durumu. Birkaç üniversitede yapılan birkaç cılız eylemi yok saymayalım.

Türkiye’de bu zulme karşı olan bir avuç insan var maalesef, hepi topu bu kadar. Eylemlere katılanların çoğunluğu da birilerinden icazet almadan ortalıkta görünmeye çekiniyordu. Ne zaman hükümetten gerçekçi bir tepki gördüler oh be dediler.

Memleketin aydınları adeta karanlığa gömüldü, gözleri zulmü görmüyor. Üç beş ağaç için dünyayı ayağa kaldıran sanatçılar, artistler, aktörler ortalıkta görünmüyor. Yoksa Filistin’de ölen çocukların, yeri değişecek bir ağaç kadar değeri yok mu?

Bu işin çözümü çok kolay fakat bu işi çözmek isteyecek yürekli yöneticiler yok. İki milyarlık İslam aleminin ortasında birkaç milyon Siyonist göz göre göre soykırım yapıyor. İnsanların evlerini başına yıkıyor. Çocuk, kadın, hasta ve yaşlı demeden canlar alıyor. 

60 Yakın İslam ülkesi bu işi bitiremiyor ve bu yıkıma dur diyemiyor ise bir sıkıntı var demektir. Evet maalesef bu devletlerin yöneticileri İsrail’in işgaline ve soykırımına ses çıkaramayacak insanlardan seçildikleri için ölü gibiler. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yirmidortsaathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi