Adnan ÖZ
Köşe Yazarı
Adnan ÖZ
 

DERİN ŞÜPHELİ ÜÇ OLAY!

Ülkemizde çok cinayet işleniyor fakat bu cinayet vicdanları çok yaraladı. Diyarbakırlı Ramazan Hoca cinayeti kadar hiçbir cinayet yüreklere bu kadar dokunmadı. Hiçbir cinayet bu kadar sorgulanmadı. Çünkü Ramazan hoca kimseye zararı olmayan mülayim ve kendine has üslubuyla dini konularda “Gerçekler acıtır!”  diyebilen ve bidat diye bilindiği halde hala uygulayanları uyaran bir insandı. Ramazan Hocanın söylediklerinden bazı cemaatler rahatsızlık duyuyordu fakat bir cemaatin bu kadar ileri gidip, şüpheler üzerlerindeyken cinayet işletmesi olacak iş değil. Soruşturmada çok dikkatli olunmalı bu cinayet cemaatleri yıpratmak için işletilmiş de olabilir. Kim ya da kimler bu cinayeti işletmiş ise Allah belalarını versin. Yetkililer bu cinayeti ivedi bir şekilde aydınlatmalıdır. Katil zanlısının ifadeleri hiç inandırıcı değil. Ve İzmir’de yaşanan taksici cinayeti de sadece bir insan canına kast değil insanlık değerlerine karşı işlenmiş bir cinayettir. Evet taksicinin canına kıyılmıştır fakat burada taksicinin ve caninin sözlerini irdelemek gerekir. Taksici olaydan hemen önce diyor ki; “… Hava soğuk, insanları soğukta yolda bırakmak olmaz. Seni arabasına kimse almaz ama ben alırım. Çünkü ben insan evladıyım. Seni soğukta bırakamazdım...” Cinayeti işleyen cani ise taksiciyi vurduktan sonra adam can çekişirken suratına vurarak “Bazı insanlara güvenmeyeceksin.” diyor. Bu bize göre bütün insanların arasında güvensizlik oluşturulmak için planlı yapılmış bir operasyondur. Hırsızlık sadece kılıftır. İnsan insana güvenmeyecek ise neye güvenecek? İnsan insana güven duygusundan yoksun yaşayabilir mi? Yok edilmeye çalışılan değerlerimizdir. Sarıyer’de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesine Pazar ayini sırasında yapılan silahlı saldırıda çok manidar değil mi? Ülke olarak herhangi bir uluslararası konuda bir direnç göstermeyelim hemen bu tür cinayetler ve saldırılar başlıyor. Bu tür saldırılar konusunda çok tecrübeli bir ülkeyiz. İnce eleyip sık dokuyup önleyici tedbirlere de yoğunluk vermeliyiz. Türkiye bulundurduğu yabancılar sebebiyle böyle eylemlere maruz kalma ihtimali çok yüksek bir ülke. Çok ama çok dikkatli olmalıyız. Alev Alatlı Hanım rahmeti rahmana kavuştu. Bir konuşmasında “Dünyayı İslam kurtaracak.” diyen Alatlı’nın başka bir konferansta yasa yapıcılar karşısında söylediği şu sözleri hiç unutmayacağız. “… Yasal olan her şey helal olmayabilir. Esas olan bir şeyin helal olmasıdır…” keşke bütün aydınlarımız Alev Alatlı gibi değerlerimizi değer bilse, açık sözlü, yürekli, dürüst ve ayakları bu topraklarda olsaydı.
Ekleme Tarihi: 08 Şubat 2024 - Perşembe
Adnan ÖZ

DERİN ŞÜPHELİ ÜÇ OLAY!

Ülkemizde çok cinayet işleniyor fakat bu cinayet vicdanları çok yaraladı. Diyarbakırlı Ramazan Hoca cinayeti kadar hiçbir cinayet yüreklere bu kadar dokunmadı. Hiçbir cinayet bu kadar sorgulanmadı. Çünkü Ramazan hoca kimseye zararı olmayan mülayim ve kendine has üslubuyla dini konularda “Gerçekler acıtır!”  diyebilen ve bidat diye bilindiği halde hala uygulayanları uyaran bir insandı.

Ramazan Hocanın söylediklerinden bazı cemaatler rahatsızlık duyuyordu fakat bir cemaatin bu kadar ileri gidip, şüpheler üzerlerindeyken cinayet işletmesi olacak iş değil. Soruşturmada çok dikkatli olunmalı bu cinayet cemaatleri yıpratmak için işletilmiş de olabilir.

Kim ya da kimler bu cinayeti işletmiş ise Allah belalarını versin. Yetkililer bu cinayeti ivedi bir şekilde aydınlatmalıdır. Katil zanlısının ifadeleri hiç inandırıcı değil.

Ve İzmir’de yaşanan taksici cinayeti de sadece bir insan canına kast değil insanlık değerlerine karşı işlenmiş bir cinayettir. Evet taksicinin canına kıyılmıştır fakat burada taksicinin ve caninin sözlerini irdelemek gerekir.

Taksici olaydan hemen önce diyor ki; “… Hava soğuk, insanları soğukta yolda bırakmak olmaz. Seni arabasına kimse almaz ama ben alırım. Çünkü ben insan evladıyım. Seni soğukta bırakamazdım...”

Cinayeti işleyen cani ise taksiciyi vurduktan sonra adam can çekişirken suratına vurarak “Bazı insanlara güvenmeyeceksin.” diyor. Bu bize göre bütün insanların arasında güvensizlik oluşturulmak için planlı yapılmış bir operasyondur. Hırsızlık sadece kılıftır.

İnsan insana güvenmeyecek ise neye güvenecek? İnsan insana güven duygusundan yoksun yaşayabilir mi? Yok edilmeye çalışılan değerlerimizdir.

Sarıyer’de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesine Pazar ayini sırasında yapılan silahlı saldırıda çok manidar değil mi? Ülke olarak herhangi bir uluslararası konuda bir direnç göstermeyelim hemen bu tür cinayetler ve saldırılar başlıyor.

Bu tür saldırılar konusunda çok tecrübeli bir ülkeyiz. İnce eleyip sık dokuyup önleyici tedbirlere de yoğunluk vermeliyiz. Türkiye bulundurduğu yabancılar sebebiyle böyle eylemlere maruz kalma ihtimali çok yüksek bir ülke. Çok ama çok dikkatli olmalıyız.

Alev Alatlı Hanım rahmeti rahmana kavuştu. Bir konuşmasında “Dünyayı İslam kurtaracak.” diyen Alatlı’nın başka bir konferansta yasa yapıcılar karşısında söylediği şu sözleri hiç unutmayacağız.

“… Yasal olan her şey helal olmayabilir. Esas olan bir şeyin helal olmasıdır…” keşke bütün aydınlarımız Alev Alatlı gibi değerlerimizi değer bilse, açık sözlü, yürekli, dürüst ve ayakları bu topraklarda olsaydı.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yirmidortsaathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi