Mine Köseler
Köşe Yazarı
Mine Köseler
 

Ramazan-ı Şerif İstanbul’da yerel seçimlerin gölgesinde mi kaldı?

Ramazan Ayı’nı evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluştur.Hz. Peygamber “Kim Ramazanın gelmesiyle sevinirse Allah ona cehennemi haram kılar” buyurmaktadır.  Demek ki 'Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan' ve 'Onbir Ayın Sultanı Ramazan' cümlerini bu yıl sadece cami mahyalarında görecek İstanbullular. Birkaç gün işlerim dolayısıyla İstanbul’daydım.Anadolu ve Avrupa Yakasında bir çok ilçeyi gezdim.Ramazan Ayı’na çok az kalmış olmasına rağmen çoğu ilçede Ramazan Ayı’nın gelişine dair belediye,parti veya şahıslara ait bir kutlama,afiş,ilan ve billboard reklamına rastlamadım.Bu da akıllara şu soruyu getiriyor;Ramazan-ı Şerif, 2024 Yerel Seçimlerinin gölgesinde mi kaldı? İstanbul’da bazı cadde ve sokaklar neredeyse araçların görüş alanını kapatacak derecede uzunlukta,çoğunlukta iktidar ve muhalefet partisinin seçim bayraklarıyla donatılmış durumda.Belediye başkanı adaylarının tek veya parti liderleriyle olan afiş resimlerinin sıklığı da harcadıkları paranın boyutunu da göz önüne seriyor.Tabi ki reklam tanıtım çalışmaları yapılmalı,afişler asılmalı broşürler dağıtılmalı ama kafanı çevirdiğin her yerde adayların resmini görmek de insanı bunaltıyor.Yine İstanbul’da parti ayırt etmeksizin bazı belediyelerin resmi sosyal medya hesaplarına baktığımda Ramazan tebriği de göremedim.İlk sahura saatler kala ne post ne de hikaye paylaşılmamış.Sanırım seçim gündemine gölge düşsün istemiyorlar.21 gün sonra seçim olacak,bu süreç sona erecek.Manevi anlamda baktığımızda durum gerçekten hiç iç açıcı görünmüyor.470 yıl boyunca Osmanlı’ya başkentlik yapmış Aziz İstanbul’a  bu manzara hiç yakışmamış. Ramazan Ayı’nın manevi atmosferi bu yıl İstanbul’a uğramamış gibi görünüyor.Umudum en azından seçimden sonra Bayram Sevincimizi paylaşmaları…   Yazıma son verirken Tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyor.Bu ayın ülkemize ve Filistin coğrafyası başta olmak üzere İslam Alemi’ne barış huzur,mutluluk ve hayırlar getirmesini diliyorum.Rabbim tutacağımız oruçları kabul eylesin ve bizleri bayrama ulaştırsın.
Ekleme Tarihi: 11 Mart 2024 - Pazartesi
Mine Köseler

Ramazan-ı Şerif İstanbul’da yerel seçimlerin gölgesinde mi kaldı?

Ramazan Ayı’nı evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluştur.Hz. Peygamber “Kim Ramazanın gelmesiyle sevinirse Allah ona cehennemi haram kılar” buyurmaktadır. 

Demek ki 'Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan' ve 'Onbir Ayın Sultanı Ramazan' cümlerini bu yıl sadece cami mahyalarında görecek İstanbullular.

Birkaç gün işlerim dolayısıyla İstanbul’daydım.Anadolu ve Avrupa Yakasında bir çok ilçeyi gezdim.Ramazan Ayı’na çok az kalmış olmasına rağmen çoğu ilçede Ramazan Ayı’nın gelişine dair belediye,parti veya şahıslara ait bir kutlama,afiş,ilan ve billboard reklamına rastlamadım.Bu da akıllara şu soruyu getiriyor;Ramazan-ı Şerif, 2024 Yerel Seçimlerinin gölgesinde mi kaldı?

İstanbul’da bazı cadde ve sokaklar neredeyse araçların görüş alanını kapatacak derecede uzunlukta,çoğunlukta iktidar ve muhalefet partisinin seçim bayraklarıyla donatılmış durumda.Belediye başkanı adaylarının tek veya parti liderleriyle olan afiş resimlerinin sıklığı da harcadıkları paranın boyutunu da göz önüne seriyor.Tabi ki reklam tanıtım çalışmaları yapılmalı,afişler asılmalı broşürler dağıtılmalı ama kafanı çevirdiğin her yerde adayların resmini görmek de insanı bunaltıyor.Yine İstanbul’da parti ayırt etmeksizin bazı belediyelerin resmi sosyal medya hesaplarına baktığımda Ramazan tebriği de göremedim.İlk sahura saatler kala ne post ne de hikaye paylaşılmamış.Sanırım seçim gündemine gölge düşsün istemiyorlar.21 gün sonra seçim olacak,bu süreç sona erecek.Manevi anlamda baktığımızda durum gerçekten hiç iç açıcı görünmüyor.470 yıl boyunca Osmanlı’ya başkentlik yapmış Aziz İstanbul’a  bu manzara hiç yakışmamış. Ramazan Ayı’nın manevi atmosferi bu yıl İstanbul’a uğramamış gibi görünüyor.Umudum en azından seçimden sonra Bayram Sevincimizi paylaşmaları…

 

Yazıma son verirken Tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyor.Bu ayın ülkemize ve Filistin coğrafyası başta olmak üzere İslam Alemi’ne barış huzur,mutluluk ve hayırlar getirmesini diliyorum.Rabbim tutacağımız oruçları kabul eylesin ve bizleri bayrama ulaştırsın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yirmidortsaathaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi